El circuit

Moto Club Ciutat d'Albaida

1976

Aquest club va nàixer l’any 1976 fruit de l’auge que el motociclisme que va experimentar en aquells anys, el nostre club va nàixer directament lligat al Motocròs, ja que un dels impulsors de la seua creació va ser Dámaso Nacher, pilot d’especialitat que va arribar a ser Campió Regional en diverses ocasions.

1977

En Juliol de 1977 vam organitzar la nostra primera prova oficial, no sense abans haver fet ja un parell de proves socials que ens varen donar l’impuls necessari.

1981

Es va construir un circuit en “La Cova Xaquera” en el Port d’Albaida però la mala qualitat del terreny provocat per la gran quantitat de pedres i la falta d’aigua ens va obligar a abandonar-lo i gràcies a l’ajuda d’una gran mecenes com ha sigut sempre Eduardo Ferri (pare) ens vàrem desplaçar al “Regit” d’Atzeneta fins que l’any 1981 ja construïm un tercer circuit en la casa del Port, on organitzàvem habitualment una carrera per “La Fira” en el mes de juliol i altra por “Festes” en octubre.

1987

Al final, després dels incessants canvis d’ubicació ens vàrem quedar sense terrenys i vam haver de cessar en l’activitat organitzativa. El 1987 es va produir un canvi de la junta i davant la falta de circuit ens vàrem dedicar a l’organització de proves de Trial i després de diversos premis per part de la Federació sen’s va oferir la possibilitat d’organitzar una prova del Campionat de Trial absolut.

1990

El 30 de setembre de 1990 és la data en què aquest modest per aquell temps Club inscriu el seu nom en la Real Federació Motociclista Espanyola com a organitzador de proves del Campionat d’Espanya amb un trial guanyat no sense lluitar pel ja llegendari Jordi Tarrés.

1995

En l’any 1995 apareix en escena de la mà novament de Dámaso Nacher el circuit de motocròs de “La Vega” que serà l’espoleta d’aquesta etapa que estem vivint ara.

1998

El 27 de setembre de 1998 vam organitzar la nostra primera carrera en la qual vam veure rodar junt amb les motos de Supermotard per primera i única vegada en la història motos de velocitat en el nucli urbà d’Albaida.

2003

En el 2003 després de moltes negociacions aconseguirem els permisos necessaris per a tornar a organitzar una prova del Nacional de Trial, organitzant també els calles de la localitat una prova del recentment creat Campionat d’Espanya de Supermotard.

2011

El 8 de maig del 2011 poguérem inaugurar un xicotet però bonic d’asfalt de 800 metros de corda i amb un ample de 8 amb un traçat dissenyat pel mateix arquitecte que dissenyà el Ricardo Tormo de Xest.

2016

L’any 2016 vam afrontar un dels reptes més important de la nostra història amb l’organització d’una prova del Campionat del Mundo de Supermoto conjuntament amb el Campionat d’Espanya.

Motoclub Ciutat d’Albaida

Fes-te soci del Motoclub Ciutat d’Albaida 2022 i disfruta dels avantatges i descomptes que t’oferim.